undersökning

Här är en liten undersökning för att ta reda på vilka som läser min blogg och hur ni hittade hit!


Välj det alternativ som stämmer bäst in på er och skriv det alternativets siffran i kommentarerna.



1.       Jag hittade hit genom "nybloggat".

2.       Jag såg ett inlägg bland "senaste inläggen".

3.       Jag hittade en länk på en annan sida.

4.       Jag såg din kommentar på någon annans blogg.

5.       Du hade kommenterat min blogg.

6.       En vän tipsade mej.

7.       Jag heter Lars-Erik är bofast i Litauen och förstår inte svenska

8.       Annat, skriv gärna hur.

(ingen siffra) Jag har inte läst och svarar därför inte alls.



Resultat kommer snart presenteras i ett nytt inlägg.


Gräva till Kina!

Redan när jag var liten och satt i sandlådan påbörjade jag detta projekt.
Den gången slutade jag ca 40cm längre ner där sanden tog slut och jorden var för hård för min plastspade.


Några år senare gjorde jag och en kompis ett tappert försök att gräva oss till jordens kärna men denna gången hindrades vi då vi insåg att det i botten av denna sandlådan fanns en betongplatta. Inte ens pappas snöskyffel skulle klara det.




Men jag har klurat en del på vad som skulle hända om man lyckades borra ett hål rakt igenom jorden.

Om jag nu skulle lyckas gräva ett hål rakt ner i marken, rakt igenom jordens inre kärna och sedan ut på andra sidan så skulle de bli en ca: 13 000km lång tunnel.
Det är ganska långt.



Men ändå, man går fram till kanten, ser ner i hålet, tar ett djupt andetag och hoppar. Sedan faller man och faller och faller...

Hastigheten kommer öka tills att man passerar jordens kärna då vänder dragningskraften och farten börjar sakta men säkert avta och lagom när du har farten 0. Då du upplever tyngdlöshet i vändläget, ja då har du också precis kommit ut på andra sidan och en snäll kines puttar dej åt sidan, så att du inte faller tillbaks genom hålet och hem till Sverige igen.


559436-11


Detta måste vara det mest miljövänliga alternativet att resa på som finns!

Och resan kommer inligt mina beräkningar bara ta 39.34min!




Men som vanligt så finns det ju vissa nackdelar...


T.ex. är det ca: 5 000 °C i jordens mitt.


Plus att man kommer komma upp i en sanslöst hög hastighet vilket kommer leda till att man mest liknar en meteorit (finns en liten risk att man brinner upp).

Men de finns ju rymddräkter som borde klara det, kanske...


Sen kan jag tänka mej att det kommer bli svårt med syret längst där inne.

Men de kan man lösa genom att ha syrgastuber när man hoppar.


Å så var de ju de där lilla problemet med att om man inte lyckas hoppa precis i hålets mitt så riskerar man att dras åt sidan och sedan fungera som en mjuk ost på ett oändligt långt rivjärn...

Där har jag ingen lösning ännu, har du?




Men tänk va spännande de kommer bli att falla så länge utan någon fallskärm :P


Å ska man hoppa med huvudet eller fötterna först?

Det är ju bra läskigt att dyka rakt ner i ett svart hål, men om man hoppar med fötterna först så kommer man ju komma ut åt fel håll på andra sidan :P

Skulle du våga?


lika som bär?

559436-10
Eminem och Lillerik (från Bert)

Kanske inte jättelika men lika som bär är dem allt :P
Eller vad tycker du?


ser du vad jag ser?

Hur vet man att det jag ser, ser ut som det du ser.


Tänk om alla människor ser olika färger. Det som jag kallar för blått skulle du kalla för gult, om du bara kunde se det genom mina ögon.


Och hur ska man kunna veta vad andra människor ser för färger?


För om du och jag står och kollar på en "röd" boll som ligger på en "grön" äng. Å så frågar jag dej vad du tycker de har för förger. Då svarar du att bollen är röd och ängen grön. Inget konstigt med det.

Men egentligen kanske du bara lärt dej att när något ser ut som denna ängen gör så heter det att den är grön och när något ser ut som denna bollen jag då heter den färgen röd.


Men om jag kunde kika in i ditt huvud å se vad du ser, ja då kanske jag skulle säga att ängen ser rosa ut och bollen verkar vara grön. Men detta kan vi aldrig ta reda på.


559436-9

Visserligen är det kanske inte ett problem. Men ändå en kittlande läskig tanke.


jävla skola!

Tanken var ju att jag skulle vara flitig och komma med nya tankar och ideer varje dag till denna bloggen.
men skolan har gjort detta svårt...

Men håll ut kära bloggläsare!
Redan i morgon ska det komma nya grejer!

under tiden ni väntar: ta en banan å va gla!

IS-ord

IS-ord!?

Visst är jag för ett levande språk, ett språk som förändras och utvecklas och som anpassas utefter den tid och den värld vi lever i. Och jag ser bara fördelar med att vårt språk tar åt sig och låter sig influeras av engelskan/amerikanska. Detta borde ju i förlängningen leda till att vi faktiskt pratar ett å samma språk över hela världen med bara lite dialektala skillnader. Toppen!


Men vad är de med svenskarna och IS-orden varför ska man tvunget hålla på att lägga till ett "IS" på slutet av precis allt?


IS-ord är nog bland det fulaste och äckligaste jag vet!

Jag känner hur det ilar från svanskotans slut, upp genom skallen och sedan ner igen. Varje gång jag hör ett IS-ord.



Här är en lista på lite IS ord som jag stör mej på:


Fruktstund = Fruktis

Kallbadhuset = Kallis

Rast = Rastis

Badplatsen = Badis

Jonatan = Jonis

Matsalen = Matis


(har du fler så skriv till dem i kommentarerna).


alkoholkuben

Detta är en uppfinning som jag uppfann efter en tung bakfylla där jag inte kunde äta något på ett helt dygn.

Visst är det kul att vara full, om inte annat så dansar man ju i alla fall så sjukt bra när man är full!
Men alkoholen har ju sina nackdelar, den första är att den skadar kroppen och då tänker jag i första hand på levern som tvingas ta hand om och bryta ner all alkohol som finns i vårt blod då vi druckit. Och så har vi ju den där jobbiga baksmällan...


Men nu till uppfinningen:

559436-8

Kuben på efterfesten:

Alkoholkuben fungerar så att man sätter nålarna i armen (en nål i vardera arm). Sedan startar man kuben och den kommer nu fungera som en mobil lever, ditt alkoholpåverkade blod pumpas ut ur kroppen, in i kuben där det renas och sedan tillbaks in i den andra armen. Efter bara någon kvart med kuben är du nykter och slipper baksmällan.

Då kan du köra bil hem från festen trotts att du nyss var skitpackad.
Och eftersom kuben nu är din nya lever så behöver du ju inte din gamla lever som faktisk mest bara förstör genom att försöka ta bort alkoholen ur blodet. Det gör du ju själv när du känner att det är dags. På så sett kan du vara full längre på mindre alkohol. Billig fylla!


Kuben på förfesten:

Men kuben har fler möjligheter än så, om den kan ta blodet och plocka bort alkoholen så borde den ju också kunna ta ditt rena blod och blanda in alkohol i det. Häll sprit/vin/öl/annat med alkohol i tratten och låt kuben blanda in alkoholen i blodet.
Du kan själv välja en promille halt som du trivs med, du knappar in den på kuben och sedan ser kuben till att du ligger stabilt på denna nivå hela kvällen.


topp3 ONDA personer

Här är min lista på de ondaste personligheterna som jag känner till.
För mig är dessa personer ondskan själv personifierad.



Bild med motivering:

Plats 1.
559436-6
Richard Wolf:
Här har vi vad jag skulle kalla ren och skär, eller kanske snarare smutsig och svart ONDSKA! Hans röst, som låter som ett åskväder, i en mörk nerklottrad tunnel, mitt i den öde stadens smutsigaste gränd, gör att han är som gjord för att gestallta ondska. Och det gör han också på ett läskigt trovärdigt sett i filmen Lejonkungen, där han är röst till Scar. Jag ryser bara jag tänker på det... "Det var jag som dödade Mufasa"

Plats 2
559436-5
Tengil:
Jag mins hur läskigt det va när jag såg bröderna lejonhjärta och Tengil med sin järnhjälm kommenderar att Kattla ska spruta eld på alla de snälla.


Plats 3

559436-3
Darth Vader:
Han är nog ett av de största och mest välkända personligheterna som finns. Dessutom har han ett läte då han andas som bara de gör att man förstår att han är ond nog att plattsa på en topp 3 onda personer.

Det som gör att han endast kommer på tredje plats i min lista är att jag har för mej att han i någon film förklarar att det inte är hans mening att vara så ond och att det bakom den svarta plastiga masken finns en människa.


 

Jag har försökt komma fram till vad dessa personer har gemensamt. För att hitta deras felande länk som gjort att de nu hamnar på min lista.

Ett möjligt alternativ är att de alla är med i filmer som jag sett under min uppväxt där de är onda. Men jag tror det mest ligger i de där med ondskan, dessa personer råkar ju inte vara "onda" därför att deras åsikter och värderingar inte stämmer överens med de "goda". -Nej, de är onda bara därför att de är onda. Men jag måste erkänna att jag fascineras lite av människor/ personer som är såhär riktigt onda. Vet inte vad det beror på, de förbjudna, de mörka eller bara att det är kul att vara emot. Jag får nog klura mer på det.


kalleankakorthus

I dag gjorde jag det!
Jag har länge tyckt att korthus är häftiga. Och ju högre de blir desto häftigare är dem.
Men så i dag tog jag korthusbyggandet till en helt ny divition då jag lyckades bygga ett korthus som mest liknar ett sånt korthus som jag sett för några år sedan i en Kalleankaserie (ett korthus som är smalt i botten och bredast på mitten). Korthuset i Kalleanka-tidningen var ju tecknat så jag måste erkänna att jag inte var helt övertygad om att det skulle fungera i verkligheten.  Men här ser ni alltså resultatet!


559436-7

Det var inte bara jag som tyckte det var imponerande, folk som gick förbi i korridoren kunde inte låta bli att stanna upp och titta på vad jag höll på med.

Tänk om det finns fler grejer som jag tror bara är möjliga när det är tecknat som kanske går att göra i verkligheten! :P


Bussregler


Detta är något jag funderat över ett tag. Vet inte om det ska kallas regler, normer eller kanske bara ett svenskt beteende.


Bussreglerna handlar till stor del om var man får och inte får sitta.


Såhär funkar det:

Alla nya passagerare som kliver på bussen ska så fort och diskret som möjligt hitta en egen ledig plats. Och det är väldigt viktigt att denna plats är så långt bort ifrån alla andra människor på bussen som möjligt! Man gör därför en snabb kalkylering om vart man i alla riktningar även diagonalt, sitter så långt ifrån alla andra på bussen som möjligt. (det är läskigt hur snabba människor är på att se hur de sitter maximalt ensamma).


Detta är ett beteende som fungerar så länge inta alla dubbel säten är upptagna. Och med upptagna menas inte att det skulle sitta två personer per dubbelsäte. -Nej, för ett dubbelsäte är upptaget så fort en person sitter där.

Men om man nu kommer på en buss som är "full" (eller kanske bara halvfull) ja då går man fram genom bussen i hopp om att hitta ett ledigt dubbelsäte, sedan blir man nervös, ser sig om, väljer ett offer, går fram till den personen och sätter sig bredvid.


En karta över min buss:
559436-2
vart sitter du? (skriv en kommentar)



Här följer några enkla råd för dej som har dålig koll på bussreglerna:


1.       De personer som frivilligt sätter sig bredvid någon de inte känner är: galna, alkoholister eller mormoner


2.       Tänk på att de personer som lagt upp sin handväska på sätet bredvid, absolut inte vill att någon annan ska sitta där.


3.       När du ska av och har någon som sitter i vägen, så ber du INTE snällt personen flytta sig, utan i stället skakar du om din väska, drar i dragkedjan och börjar vrida på dej för att skapa ljud som den andra människan i bästa fal uppfattar.


ikeamöbelsmanual med blindskrift

Hur smarta är dem på SVT egentligen?

Är det bara jag som har funderat över deras reklam för att snart allt på SVT ska bli textat. Visst låter detta som en bra idé, att de hörselskadade bara trycker in en text-tvkod och poff! så har dem textade nyheter och kan hänga med lika bra som jag.


Men så hör jag tv-rösten som håller på att berätta om hur detta kommer att funka, säga: "Och detta är speciellt för er som har problem med hörseln, eller inte hör alls".

Det var då jag började fundera över hur bra detta inslag når sin målgrupp, då dem glömt att texta denna reklamen.  Tänk dej själv att du packar upp din nya ikeamöbel och dem som gjort manualen har med blindskrift skrivit var du även kan hitta manualen för mej som är seende.


Men så i går när jag såg reklamen för den nya textjänsten så såg jag att dem hade lagt till en textremsa. Själv han jag se reklamen 3gånger utan text. Var det bara jag som såg den och funderade över detta?


jag hatar bloggar!

Jag har ända sedan bloggen kom varit väldigt bestämd vad gäller min åsikt om bloggar, jag hatar bloggar!
För att inte tala om bloggläsare och bloggare.
Jag tänker mej att det bara är människor med för lite fritid som bloggar om att dem tar på sej strumporna och går på toa. Och så föreställer jag mej att den eventuella målgrupp som kanske skulle vilja läsa om detta inte ens finns.
Jag måste erkänna att jag är lite rädd att så även är fallet i denna bloggen, att det kanske inte finns någon som vill läsa detta. Hur sjukt vore inte det? det skulle innebära att jag sitter här och skriver med mej själv! Hjälp! jag håller på att bli schizofren!

Likadant är det med mitt hat av böcker. Jag har hatat dem sedan jag var liten och läste min första bok, bara text å tråk. Samtidigt har det alltid funnits en dröm om att en dag bli författare, konstigt jag vet. Men sån är jag. Konstig.

Kanske är det så att man dras till att göra saker man ogillar/ är rädd för.
Men nu sväljer jag min stolthet och gömmer min rädsla under sängen, för att göra ett tappert försök och börjar härmed skriva en blogg för eventuella läsare.


RSS 2.0